Jurering

De jurering van de Dutch Shrimp Contest vindt plaats op zaterdag, nadat alle garnalen binnengebracht zijn. Na de jurering zal de uitslag zo snel mogelijk bekend gemaakt worden bij de stand van de contest.

De jurering van de wedstrijd wordt gedaan via het beoordelingssysteem dat ontwikkeld is door Sebastian Prati (Italië).

Wij gebruiken dit systeem al een aantal jaren en het bevalt ons prima. Elke categorie worden op specifieke eigenschappen gejureerd.

Elke categorie wordt door 2 juryleden beoordeeld en het gemiddelde vormt het aantal punten.

In onderstaande slideshow ziet u de jurykaarten die wij gebruiken per categorie. Categorie 6 ontbreekt in deze serie,

maar dat zal een zelfde kaart zijn als categorie 5 met nadruk op het patroon van de dieren.

De kaarten zijn iets aangepast, bijvoorbeeld de puntentelling mbt de afmeting van de garnaal. Voorheen werd er voor verschillende afmetingen minder of meer punten gegeven, maar iedereen schat een afmeting anders in. Dus nu is 2 cm een indicatie voor de grootte en minder dan 2 cm wordt gediskwalificeerd. Het gaat er hier om dat er geen dieren in de wedstrijd komen die veel te klein zijn. We zijn hier wat strenger in geworden, omdat er toch steeds meer te kleine dieren ingebracht werden voor de wedstrijd. Een volwassen dier laat pas echt het patroon zien en de kleur, en kan dus goed gejureerd worden. Je hoeft niet bang te zijn dat een garnaal die 2 mm kleiner is wordt gediskwalificeerd.

 

  •